Hovedside
Litt om oss
Spesifikasjoner
Spørsmål & svar
Bilder
Biler til salgs
Kontakt oss
Nyttige nettsteder

Spørsmål & svar

Hvor lang rekkevidde har en Ranger EV?

Bilene har batterier av typen NiMH, som er de beste batterier som hittil er brukt på serieproduserte biler. Rekkevidde er testet av EVAmerica (etter norm:SAE J1634) til 132km. Ved konstant hastighet (70Km/t) på flat mark er rekkevidde målt til hele 185Km.

Back to Top


Vil rekkevidden bli mye kortere med mye last?

Nei!! I tester med 450Kg last får du kun 2,2% kortere rekkevidde ved høye hastigheter og 7% kortere rekkevidde ved bykjøring.

Back to Top


Hvordan lader jeg min Ranger EV?

Bilen plugges i en 32A kurs. Med en egen ladekontroller kan den også lades i en vanlig 16A kontakt.

Back to Top


Hva koster det å kjøre Ranger EV?

ca. 2kW/t pr. mil (dvs. ikke mer enn NOK 2,- med dagens strømpriser)

Back to Top


Hva er forventet levetid og ant.km på batteripakken?

Batteriene i Ranger er meget robuste og helt vedlikeholdsfrie. Antall kjørte km. har kommet opp i over 200.000 km. CARB (California Air Resources Board) gir følgende beskrivelse: Nickel Metal Hydride ("NiMH") batteries are cheap, available, long lasting "...Nickel-metal hydride (NiMH) batteries, employed in more than 1000 vehicles in California, have demonstrated promise to meet the power and endurance requirements for electric-vehicle (EV) propulsion...NiMH batteries have realistic potential to last the life of an EV, or at least ten years and 100,000 vehicle miles...". Actually, we find it probably closer to 200,000 miles, and possible much longer than that.

Back to Top


Hva gjør jeg hvis batteriene svikter?

Det trenger du sannsynligvis ikke bry deg om på mange år. Som regel er det bare ett eller to batterier som svikter. Da vil det lønne seg og bytte/regenerere dem.

Back to Top


Hvordan er sikkerheten i en Ranger EV?

Ford Ranger EV er den sikreste masseproduserte elbil som selges i Norge nå! Den er gitt en stjerne mer enn fossilutgaven, i kollisjonstest. Sidestabilitet er også bedre en fossilutgaven, pga. meget lavt tyngdepunkt. Bremselengde er også kortere enn fossilutgaven, fordi den bremser med regenering med det samme du slipper speeden. Den har ABS og kollisjonsputer.

Back to Top


Bør jeg ha en bestemt kjørestil når jeg kjører elbil?

Bilene er overraskede kjappe, og akselerasjonen er meget bra. Men aggresiv kjøring gir kortere rekkevidde og kortere batterilevetid. Økonomisk kjøring oppnår du med forsiktig akselerasjon og lite nedbremsing.

Back to Top


Stemmer det at Norge har de beste betingelsene for elbiler?

Ja. Ikke årsavgift, ikke bompenger, gratis parkering (ikke på private P-Plasser), kjøring i kollektivfelt, høyere km. godtgjørelse og mange steder med gratis ladeplass. I tillegg kommer meget lave service og driftskostnader!!

Back to Top


Hvorfor stiger prisene på enkelte elbiler?

Fordi etterspørselen er stor. Av Ford Ranger finnes det 400 stk. igjen, etter at mesteparten av dem ble destruert. De som hadde leaset bilen, fikk etter mye protester og demontrasjoner muligheten til å delta i et lotteri for å kjøpe bilen. Høyeste pris vi har fått i USA er USD 43000,- (det er nesten like mye som den kostet ny!!)

Back to Top


Hvordan er tilstanden på bilene fra elbilimport.no?

De fleste bilene er 1999-2001 mod. og har lav kilometerstand (1000-20.000km). Alle bilene går gjennom en 95 punkt sjekk hos vår partner i USA. Batteripakkene blir grundig testet i klimakammer. Bilene er tilnærmet rustfrie og får full Dinitrol understell og hulromsbehandling når de kommer til Norge.

Back to Top


Hvorfor er disse bilene så lite utbredt i Norge?

I utgangspunktet var disse bilene kun tilgjengelig for leasing, og bare i Calefornia. Ranger med blybatterier kunne også leases i andre stater. Utførselstilatelse kreves, og det er umulig å få dem importert, selv etter endt leasing.

Back to Top


Er ikke elbiler veldig treige?

Jo, men ikke Ranger Electric, den har 12Hk mer en dieselutgaven som selges i Norge. Virkningsgraden er høyere. Toppfarten er 120Km/t. Og dreiemomentet er ekstremt!!! (190Nm, også ved lave turtall)

Back to Top